Corona viruset - hvordan verne oss mot det? - Adexon Services

Corona viruset – hvordan verne oss mot det?


Hvordan skal vi verne oss mot Corona viruset?

Covid-19 er en luftveis­infeksjon som skyldes viruset SARS-CoV-2, tidligere kalt 2019-nCoV, nCoV-2019 og Wuhan-viruset. Ifølge Verdens helse­organisasjon (WHO) kan SARS-CoV-2 overleve og være aktivt i opptil 9 døgn på døde flater (ikke-biologiske)

Tyske forskere har funnet ut at en blanding av 62-71 prosent etanol og enten 5 prosent hydrogen­peroksid eller 0,1 prosent natrium­hypokloritt dreper SARS-CoV-2-viruset innen ett minutt etter kontakt – effektiviteten oppgis til 3,0-4,0 log(10), dvs. at mellom 99,9 og 99,99 prosent av kolonien drepes. Det finnes andre kjemikalie sammensetninger også som tar knekken på det meste av viruset.
Dette blir for de fleste av oss som ikke har kjemiske fagkunnskaper ikke mulig å finne ut av.

Her er en liste av tiltak som bør følges:

  • Sørg for god håndhygiene – vask hendene grundig
  • Bruk Antibac, det virker ved å ødelegge mikrobeproteiner.
  • Host i et engangstørk (ikke i albuen, da viruset kan leve i opptil 10 dager), kast/destruer tørket forsvarlig og vask hendene grundig etterpå
  • Bruk hansker i forbindelse med renhold. Ved profesjonelt renhold, vask arbeidsklærne hyppig.
  • Rengjør typiske berøringsflater som dørhåndtak, arbeidsbord, tastatur, mus etc. med desinfiserende kjemikalier
  • Bruk evt. munnbind, da dette hindrer spredning av virus via hoste og nysing. Dette er ikke anbefalt av Folkehelseinstituttet med mindre du er helsepersonell og jobber nært med personer som er smittet eller kan være smittet.
  • Ved reise utenlands: Følg oppdaterte reiseråd fra UD. Vær nøye med hva du spiser. Kjøtt og egg skal kokes grundig, unngå folkemengder og syke personer med tegn til luftveissykdommer, hold avstand til døde dyr og fugl samt markeder som selger dyr og ferskvarer. For personer i risikogruppen, vaksiner deg mot sesonginfluensa 14 dager før du skal reise.

Renhold, rengjøring, vask i forbindelse med Corona viruset:
Adexon Services bistår med rengjøring og desinfisering av områder (lokaler, kontorer mm).
Kontakt oss på 22224050 eller her.